Meer dan 25 geschenken nodig? Vraag naar offerte via:

Veelgestelde vragen


Boompjes

De kluit van de boompjes zit in een kweekpot met een diameter en hoogte van 17 cm.

Niet alle boompjes zijn geschikt om te planten in een pot of grote bak. Sommige boompjes moeten in de volle grond geplant worden. De eerste jaren kunnen alle boompjes in een bak op een balkon of een terras staan. Deze bak moet groot genoeg zijn zodat de boom kan wortelen. Plaats de bak op een plek uit de wind en zorg ervoor dat het boompje voldoende water krijgt.

Kijk hier voor meer informatie.

De boompjes zijn ongeveer 60 cm. hoog. Kijk voor de uiteindelijke hoogte per boomsoort na 10 jaar op onze verzorgingspagina.

De boompjes zijn in pot gekweekt en winterhard en kunnen dan ook het gehele jaar door geplant worden. Wanneer er vorst is kun je, zodra je met een schep in de grond kan, het boompje planten.

Wanneer het buiten vriest dan kunt u het boompje het beste tijdelijk planten in een plantenbak en deze buiten op een beschutte plek (uit de wind) zetten. Plaats het boompje na ontvangst direct buiten anders is het verschil tussen kamertemperatuur en buitentemperatuur te groot. Bij de het boompje zit een beplantingsinstructie.

In de zomer kan het boompje na ontvangst 4-5 dagen in de verpakking blijven. Zet het boompje op een koele plek weg tot overhandiging. In de winter kunnen de loofbomen (zonder blad) enkele weken in de verpakking blijven omdat deze in winterslaap zijn. Het is belangrijk dat de boompjes tot overhandiging in een onverwarmde ruimte staan zodat het verschil tussen binnen-en buiten klimaat minimaal is.

In het voorjaar kan het voorkomen dat er bladluis op het jonge blad van uw boompje komt. Dit zit er natuurlijk niet fraai uit, maar het boompje zal er niet van dood gaan.
Om dit tegen te gaan, hierbij enkele tips:

- Plant lavendel of Rozemarijn onder of bij het luisgevoelige boompje.
- Extract maken van knoflook en peper en het blad druipnat maken. Dit iedere 2-3 weken herhalen in april/mei/juni.
- Plaats een insectenhotel in de buurt van het boompje zodat lieveheersbeestjes het fijn vinden in uw tuin. - Luis bestrijden met een luisvrij kant en klaar natuurlijk middel bij bijv tuincentrum.

De meeste bomen in ons assortiment zijn loofbomen. Deze bomen verliezen in de winter het blad. Dit is een natuurlijk proces ter bescherming van de boom. De scheuten aan de takken vormen zich in deze periode om in het voorjaar weer uit te lopen tot nieuwe groene bladeren. Niet schrikken dus, in het voorjaar kun je genieten van helder groen jong blad. De laurierboom en de olijfboom behouden het blad in de winter.

Onze boompjes zijn buiten gekweekt en kunnen dan ook niet binnen staan. Een boom heeft een buitenklimaat nodig om optimaal te kunnen profiteren van zon, regen en in sommige gevallen insecten voor bestuiving. Het enige boompje dat binnen kan staan is de olijfboom in het voorjaar en in de zomer (wanneer het verschil tussen binnen en buitenklimaat niet meer dan 10 graden is) en de laurierboom.

De loofboom zoals: berk, eik, hazelnootboom, appel,-perenboom, magnolia, ginkgo biloba en druivenrank verliest in de winter zijn blad. Deze bomen gaan in slaapstand en verbruiken dan ook geen water. Het bladverlies is een bescherming van de boom. In het voorjaar lopen deze boompjes weer uit met knoppen en jong blad. Dit wordt uitgelegd d.m.v. het toevoegen van een flyer bij het boompje. In het overzicht kun je kijken welke bomen het blad verliezen.
iDeal Mastercard Visa VVV Giftcard Bancontact