Meer dan 25 geschenken nodig? Vraag naar offerte via:

De boom is het symbool van het leven

Het planten van een boom bij een speciale gelegenheid is een eeuwenoude traditie. De symboliek van de boom wordt over de hele wereld gebruikt door verschillende culturen en religies. Zo wordt er in grote delen van Europa een boompje geplant wanneer er een baby geboren is en wordt in het Boeddhisme de boom gebruikt als boom des levens en gezien als een zeer heilig symbool. De Kelten gebruikten een boomkalender waarbij elke boomsoort beschreven wordt met een eigen karakter en symboliek. Hieronder vind je het overzicht van de door ons geselecteerde boompjes met de bijbehorende symboliek.

Appelboom

Liefde en dankbaarheid
Vroeger werd deze boom naast huis geplant ter bescherming maar ook om liefde te ontvangen. De traditie leert dat de laatste appel altijd aan de boom moet blijven hangen, om voor het volgende jaar zeker te zijn van een goede oogst.
Bestel suggestie: Appeltaart boompje

Perenboom

Welvaart
De perenboom staat symbool voor welvaart, omdat zijn vrucht sappig is en het mooie hout voor precisiewerk gebruikt wordt. De prachtige bloesem van deze boom is het teken dat de lente begonnen is.
Bestel suggestie: Toffe Peer

Ginkgo

Hoop, tijdsloosheid, en lang leven
De ginkgo biloba is een levende legende van 270 miljoen jaar oud. Vele verwoestingen die de aarde hebben geteisterd, heeft de boom overleefd. De ginkgo biloba was de eerste boom die terug gegroeid is na de vernieling van Hiroshima.
Bestel suggestie: Natuurlijk een boompje

Druivenrank

Levensboom en vreugde
De wijn van de druivenrank wordt geassocieerd met vreugde en vruchtbaarheid. De primitieve mens dacht dat wij een goddelijke oorsprong had. In vele culturen wordt wijn geassocieerd met bloed en zien dit als levens- of onsterfelijkheidsdrank.
Bestel suggestie: Wijnboompje

Eik

Duurzaam, kracht en bescherming
De eik straalt kracht en onoverwinnelijkheid uit en wordt gezien als de heerser van het woud vanwege zijn formaat en stevigheid. Volgens de Kelten bood de eik bescherming aan mensen die eerlijk en moedig waren.
Bestel suggestie: Happy Home Boompje

Hazelnootboom

Kennis, wijsheid en inspiratie
De hazelnootboom wordt gezien als de wijze boom. Alle wijsheid zit in een notendop. De boom moedigt aan om op zoek te gaan naar informatie en inspiratie. In kern van de hazelnoot wordt al het goede opgeslagen.
Bestel suggestie: Felicatatie boompje

Berk

Nieuwe start en kracht
In de schijnbare zwakte van de berk wordt een grote kracht gevonden. De berk symboliseert een nieuwe start waarbij vernieuwing, potentie tot verandering en het open staan voor andere inzichten en doelen voorop staan.
Bestel suggestie: Geboorteboompje

Magnolia

Elegantie en zuiverheid
De magnolia is een sierlijke boom met haar sierlijke vorm en prachtige kleuren. Vanwege de heerlijke geur worden de bloemen van de magnolia veel gebruikt in parfum. Boeddhistische monniken plantten deze als symbool van reinheid.
Bestel suggestie: Wensboompje

Olijfboom

Positieve toekomst en kracht
Als één van de oudste bomen ter wereld is de olijfboom een sterk symbool. Hij wordt geassocieerd met kracht, vrede, overwinning en een positief toekomstbeeld. In de oudheid werden kransen gemaakt van olijftakken als hoogste blijk van erkenning.
Bestel suggestie: Olijfje

Laurierboom

Overwinning en onderscheiding
Een hoofddeksel gemaakt van laurierbladeren en -bessen was gereserveerd voor mensen met een buitengewone intelligentie en verdiensten. Met gelauwerde brieven, voorzien met een lauriertakje, werd vroeger de overwinning aangekondigd.
Bestel suggestie: Bedankt boompje

Kerstboom

Paradijsboom
De oorsprong van de kerstboom begint in de Middeleeuwen. Rond kerst was het verhaal over Adam en Eva en de paradijsboom populair. Om het Paradijs in huis te halen versierden bewoners hun huis met appelboomtakken, de voorloper van de rode kersballen.
Bestel suggestie: Feestelijk boompje
iDeal Mastercard Visa VVV Giftcard Bancontact